• ב"ה ימות המשיח!
  • ה' כסלו התשפ"ה (06.12.2024) פרשת ויצא
author

מעיין ציזיק

חייב להיות טוב | מעיין ציזיק

ימי חג גאולת הרבי הריי"צ ממאסרו מלמדים אותנו איך להתייחס לכל העובר עלינו. דווקא עכשיו צריכים להתחזק באמונה שבסוף יהיה טוב

זמן להטעין מצברים

בחודש אלול ניתנים כוחות עצומים ממקור על טבעי לחזור בתשובה ביתר שאת וביתר עוז. ניתנים לנו הכוחות לקבל את פניו של המלך, להתבשם מהנהגותיו ולספוג מהקדושה העילאית

ברי ובנות מזל

מזל טוב הבן או הבת הגיעו לגיל מצוות. מה משמעות היום הגדול? מדוע מציינים אותו באופן מיוחד? מהם המנהגים אותם נוהגים לרגל המאורע?

מה עושים ב"חופש הגדול"

כמו ילד קטן, שלמרות שניסה ולא הצליח, מבקש ומתחנן מאיתנו - אנא ראו את הנסיון והמאמץ שהשקעתי כדי להגיע לתוצאה, התחשבו בה והעריכו אותה. כך גם אנו פונים כלפי ריבונו של עולם בתחינה ובקשה: תן לנו את הנחמה שאנו כל כך מצפים, אמור נא לצרותינו די!

מה עושים ב"חופש הגדול"

אין מתכון למשפחה מושלמת, כל משפחה עם הייחודיות והססגוניות ששמורים רק לה. כך שכבר אפשר למצוא באותו זמן, הנקרא חופש גדול ומתקרב אלינו בצעדי ענק, זמן של חיבור קודם כל

המסר החינוכי מעקידת יצחק 

מידי בוקר קוראים אנו את סיפור פרשת העקידה. והשאלה הנשאלת היא מה היה פה הנסיון? הלא מדובר במילוי בקשתו המפורשת של בורא העולם. התשובה והמסקנות המתבקשות - בכתבה המלאה

יופי פנימי, יופי חיצוני ומה שביניהם

הפעם יצאה מעיין ציזיק למשאל קצר. למרות פער הגילאים בין המשיבות, התמונה עולה ברורה ומזהירה באור יקרות: מהו יופי, איך משיגים אותו ומי מודל היופי בעולמנו?

בין טוב לרע

אחד הרגעים הקסומים בשנה היא הישיבה סביב החנוכייה והאש המהפנטת שמרקדת מבעד לנרות. מה אנחנו כמשפחה צריכים ללמוד מזה? ולמה דווקא עכשיו?

מעגלי היהדות והגאולה בנפש הילד

הזהות היהודית של ילדינו מורכבת ממעגל חיים, ביניהם חגים, העוטפים את זהותם במחזוריות הדרגתית מופלאה שפוסעת בין סמליות, חוויתיות, מאכלים, ריחות, רגשות ותחושות שמלווים את הלב הפועם. מה נשאר לנו לעשות כדי להעניק לילדנו את הטוב ביותר?

החינוך שבאכילה

אם היו אומרים לכם שישנה מציאות כזו שאומרים לילד בן 7 שהרגע סיים ארוחה בשרית דשנה ומשביע שאת החטיף החלבי הוא יקבל בעוד... 6 שעות, מה הייתם חושבים?