כמה נקודות על המצב:
1. עדכון לגבי המטח הבוקר: היו בו 25 טילים - זה הנתון המדויק העדכני.
הוא כלל לפחות טיל אחד בעל "ראש מצרר" - דהיינו ראש קרבי שמורכב מהרבה חימושים קטנים. מובן מאליו שהמטרה כשמשגרים טיל כזה היא "לכסות" שטח יותר גדול, ולגרום להרס בשטח נרחב, אבל, וזה חשוב לנו מאוד: הסכנה לאזרחים שנמצאים בממ"ד או במקלט - נמוכה בהרבה, בטיל כזה, בגלל שהחימושים הרבים שמרכיבים את הראש הקרבי שלו, הם קטנים, וכל אחד שוקל כמה ק"ג או לכל היותר כמה עשרות ק"ג - ולכן יכולת הפגיעה שלהם נמוכה יחסית, וכל ממ"ד או מקלט תקני - עומד מולם בהצלחה - אפילו בפגיעה ישירה.
ולכן, שורה תחתונה, הטיל הזה, שנפל הבוקר באזור אור יהודה, יצר הרס על שטח נרחב, אבל, הוא כמעט ולא פגע באזרחים, בחסדי ה' יתברך.
2. לפני כשעה שוגר מטח מאיראן לאזור הצפון - כ- 10 טילים. לא היו נפגעים ברוך ה'. חסדי ונסי ה' !
3. צה"ל פגע היום בעשרות חיילים איראנים שניסו לשקם את אתרי שיגור הטילים שנהרסו במערב איראן. צה"ל המשיך היום לחסל משגרים ולהשמיד תשתיות של שיגור טילים.
צה"ל גם הודיע: העמקנו את העליונות שלנו באיראן לאזורים נוספים [פירוש הדברים: דהיינו שהעליונות האווירית, שמתבססת בעיקר על חיסול סוללות נ"מ ומערכות מכ"ם, תהיה מעכשיו לא רק באזור טהרן, אלא גם באזורים נוספים באיראן].
4. צה"ל נטרל היום סופית את האיום שהיה נשקף מהכור הגרעיני באראכ.
כור זה, היה בעל יכול להפיק פלוטוניום, שממנו ניתן לייצר נשק גרעיני. בשל הלחץ הבין לאומי והסנקציות, איראן נאלצה לאטום את הכור, אולם היא נדרשה גם לעשות בו שינויים הנדסיים, על מנת לשנות את יעודו, והיא "גררה רגליים", והתעכבה במשך שנים בביצוע השינויים הללו.
לכן, המשיך הכור להוות איום על ישראל, כי ניתן היה די בקלות, לחזור ולהשמיש אותו, ולהפיק ממנו פלוטוניום. בשעות הלילה הותקף הכור הזה, והושמד בו באופן מדויק, הרכיב שיכל לייצר את הפלוטוניום.
בנוסף הותקף והושמד במרחב נתאנז, אתר המשמש עבור ייצור נשק גרעיני (דהיינו לא עבור האורניום, אלא עבור מעטפת הנפץ של הפצצה).
כמו כן תקף חיל האוויר מפעלים לייצור חומרי גלם ומרכיבים שונים - הן עבור טילי קרקע-קרקע, והן עבור טילי נ"מ. הותקפו גם סוללות נ"מ ומערכות מכ"ם, ואמצעי גילוי נוספים.
5. ראש אמ"ן גילה: חיסלנו 30 מפקדים בכירים של איראן, שהיו במפקדה סודית בהרי איראן. "כן יאבדו כל אויביך ה' " !
עוד גילו בצה"ל, שהרמטכ"ל של החות'ים - שנהרג או לפחות נפצע אנושות בתקיפה של ישראל בשבוע שעבר - הותקף באמצע מפגש חברתי ללעיסת גת...
6. ההיערכות לקראת פעולה אמריקנית נמשכת, למרות שאין עדיין אישור סופי מטראמפ.
מטוסי תדלוק מגיעים לאזור, ומטוסי תובלה מפנים אנשי צוות ומשפחות של אזרחי ארה"ב - ככל הנראה כהכנה לקראת תגובה איראנית נגד בסיסים אמריקנים. לאזור שלנו מגיעים גם עוד ועוד מטוסי קרב אמריקנים, וגם סוללות ליירוט טילים.
ארה"ב נערכת, וכולנו מקווים שאכן טראמפ יצטרף למערכה, במלוא העוצמה, ואז ארה"ב תכריע את הכף במהירות, תפציץ את אתר פורדו התת-קרקעי, תשתתף עם ישראל בהשמדת המשגרים ו"ערי השיגור" התת-קרקעיות, תכתוש את היכולות הצבאיות שנותרו לאיראן, ואף תביא להפלת המשטר האיראני בקרוב ממש.
תגובות