• ב"ה ימות המשיח!
  • א' אדר התשפ"ו (18.02.2026) פרשת תרומה

כשהשמחה גועה ברחובות

דמות הפרה המשמחת של הרב מנחם מענדל קומער הפכה לסמל אדר בצפת, כשהיא מפיצה שמחה מבית לבית ומלב אל לב. יוזמה מקורית זו מבטאת בפועל את הוראת הרבי שליט"א מלך המשיח להרבות בשמחה, עד שהיא פועלת שינוי במציאות ומכינה את הקרקע לגאולה האמיתית והשלימה
כשהשמחה גועה ברחובות
עדכונים שוטפים בערוץ הגאולה בטלגרם

ליל שבת ברחובות העיר צפת. בין הבתים עוברת חבורה עליזה של ילדים ומבוגרים, שרים ניגוני פורים בקול רם ומוחאים כף, כשבראשם צועדת דמות פרה משעשעת ומעלת חיוך. בתוך תחפושת הפרה מהלך הרב מנחם מענדל קומער - המלמד שהפך לדמות בלתי נפרדת מהנוף של חג הפורים בצפת, לה מצפים ילדים ומבוגרים כאחד.

החל מערב שבת-מברכים חודש אדר מופיעה הפרה עם החיוך הגדול ברחובות צפת, מנופפת לשלום ומשמחת את כולם. היא כמובן גם תופיע בשירה ובריקודים בתפילות קבלת שבת בבית הכנסת הגדול של קהילת חב"ד בעיר, ותשאר בנוף הצפתי עד לסיומו של החודש השמח. "אני רואה אנשים שכל השנה מסתובבים עם פרצוף של תשעה באב, וברגע שאני מופיע עם התחפושת עולה להם חיוך על הפנים".

זוהי למעשה דוגמא למימוש הוראתו של הרבי שליט"א מלך המשיח להוסיף בחודש אדר בשמחה בצורה פורצת גדר, כזו שיתבטלו בה ועל ידה כל הדברים הבלתי חיוביים, הניכרת במיוחד בדמותו של הרב קומער המקרינה שמחה לכל הסביבה.

כבר חלק מהאווירה

הרעיון האייקוני התחיל לפני כעשרים וחמש שנה. "עבדתי בגני חב"ד, כמלמד. יום אחד הזמין אותי המנהל הרב דניאל אוטינסקי לעשות סבב בגנים, לשמח ולהשתעשע את הילדים. הייתי מגיע לכל גן עם תחפושת, ובשלב מסויים התחלתי להסתובב עם התחפושת המוכרת של הפרה. דאגתי להוסיף לפנים של הבובה חיוך רחב, ככה בכל מקום שאני מגיע עם התחפושת מרבים בשמחה".

הרעיון היה כל כך מוצלח והרב אוטינסקי החליט שצריך להכניס את השמחה הזו גם אל תוך הקהילה, והציע לרב קומער להיכנס עם התחפושת לבית הכנסת בליל שבת. "בתחילה קצת חששתי, אבל לבסוף עשיתי את זה ומאז תחפושת הפרה זה חלק בלתי נפרד מהאווירה של חודש אדר בצפת".

"משפחה ומשפחה, עיר ועיר"

במקביל לזה נוהג הרב קומער, יחד עם עוד חסידים מהעיר צפת, להרבות בשמחה בחג הפורים עצמו בצורה מיוחדת: להתחיל את סעודת החג בבית, ואז לעבור בכל בתי השכונה ובהם לומר "לחיים", לשמוח ולשמח את כולם עד שלבסוף מגיעים לבית הכנסת המרכזי שם מתיישבים להתוועדות פורים חסידית ושמחה.

WhatsApp Image 2026-02-13 at 15.03.31

ומאז שהחל להופיע עם תחפושת הפרה מליל שבת-מברכים אדר, החל לאמץ את המנהג של יום הפורים כבר לשבתות כל חודש השמחה כולו. "אנחנו אוכלים סעודת שבת בזריזות ואז אני יוצא עם הנכדים לסבב בבתים". הם נוקשים על הדלתות ונכנסים בשירה וריקודים כשהרב קומער בתוך תחפושת הפרה בראש, ומכניסים את השמחה של חודש אדר לכל בית. כמובן שגם סבב הביקור בבתי העיר נהפך גם הוא למסורת. "יש אנשים שמחכים לזה כל השנה".

הכל מתבטל בשמחה

המקור לשמחה הגדולה של הרב קומער נובעת מדבריו הקדושים של הרבי שליט"א מלך המשיח. "בשיחות הקודש מוסבר שלחודש אדר יש את הכח לקחת את כל העניינים הבלתי רצויים ולהפוך אותם לטוב. רואים במוחש שמי שנמצא בשמחה פועל בכל התחומים שלו בצורה הרבה יותר טובה. כיום גם הרופאים מודים שבכח השמחה ניתן אפילו לרפאות חולים".

"זה נכון כל השנה" חותם הרב קומער בחיוך, כמובן. "ובאדר במיוחד צריך להרבות בשמחה כמה שיותר, ולהוסיף מיום ליום עוד שמחה ועוד שמחה. עד שמחת הגאולה האמיתית והשלימה בקרוב ממש!". 

שמחה בטהרתה!

"בכל ערב שבת במהלך החודש אני עומד בקביעות על יד המכולת השכונתית עם התחפושת, כשכל העוברים ושבים נדבקים בשמחה ומצטרפים לשירה והריקודים, בדגש על כך שהשמחה בימינו היא כמובן גם הודאה על הניסים. ככה אני גם מקיים את דברי הרבי שליט"א מלך המשיח שכאשר יהודי יודע שמשיח כבר נמצא הוא יוצא לרקוד ברחובות - ואנשים פשוט נמשכים לשמחה!"

להביא גאולה לנפש

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...