• ב"ה ימות המשיח!
  • י"ט סיון התשפ"ה (15.06.2025) פרשת שלח

טראמפ לאיראן: כל ירי חות'י – באחריותכם!

נשיא ארה"ב הצהיר כי כל מתקפה חות'ית תיחשב כפעולה איראנית, ואיראן תישא בתוצאות. טהרן נכנסה לכוננות, הבית הלבן מזהיר, וארה"ב ממשיכה בתקיפות – כולל פגיעה בתשתיות כלכליות חיוניות של החות'ים. דיווח ופרשנות מאת אבישי איפרגון
טראמפ לאיראן: כל ירי חות'י – באחריותכם!
סיפון נושאת מטוסים הארי טרומן (CVN-75). צילום: ויקפדיה
כל הידיעות מאתר הגאולה אצלכם בואצאפ

טראמפ הכריז: מעכשיו, כל יריה של החות'ים תיחשב כיריה שבוצעה ע"י נשק איראני וע"י ההנהגה האיראנית, ואיראן תישא בתוצאות - והן יהיו חמורות !!!

טראמפ הקדים להכרזה הזו, את ההסבר שאיראן "משחקת" את תפקיד ה"תמים", אבל בעצם היא זו שאחראית לאספקת נשק, אמצעי תקיפה מתוחכמים, וגם מודיעין - ולכן היא האשמה בכל התקיפות של החות'ים.

על פי דיווחים מאיראן הערב - מטוסי קרב איראנים הוזנקו, כוחות הנ"מ הועמדו בכוננות, וההנהגה האיראנית התכנסה להתיעצויות דחופות - לאור האיום הישיר של טראמפ.

דוברת הבית הלבן הערב: איראן צריכה לקחת ברצינות את האזהרה של טראמפ.

לפחות מטוס ריגול אמריקני אחד - נצפה היום טס לאורך שעות ארוכות - מול חופי תחנת הכח הגרעינית של איראן בבושהר - וזה אומר לנו שאכן טראמפ רציני, ומכין את האופציות בשטח, לכל מיני התפתחויות אפשריות מול איראן.

ברור שאנחנו שמחים מאוד על כך - ברוך ה' שארה"ב סוף סוף מתחילה להתייצב מול איראן.

בנוסף, כוחות אמריקנים יצאו הערב לגלי תקיפות נוספים - הותקפו בניני ממשלה של החות'ים, מפעל ברזל, וגם נמל חודיידה (שהופצץ גם ע"י ישראל) - המשותף לכל המטרות הללו הוא שהן אזרחיות, והן לא מטרות צבאיות מובהקות, וזה מראה את הכיוון של טראמפ - להכניע את החות'ים ע"י תקיפה היכן שכואב להם - בתשתיות הכלכליות (ברזל, נמלים) ובהנהגה החותי'ת, שכעת מבינה היטב, שאם היא תמשיך להילחם - אז היא בסכנת השמדה.

וכמובן שזה מעולה עבור ישראל!

"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו".

מאת: אבישי אפרגון, ראש ישיבת דרכי תמימים ת"א, פרשן לעניני צבא ובטחון

ארה"ב תקפה עשרות מטרות חות'יות בתימן

האם רזא פהלווי יחזור לאיראן כנשיא לאחר מתקפת ישראל?

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...