• ב"ה ימות המשיח!
  • ט' אייר התשפ"ו (26.04.2026) פרשת אמור

המו"מ תקוע, המתיחות גוברת: איראן ולבנון על סף הסלמה

המשא ומתן בין ארה"ב לאיראן נקלע למבוי סתום, בעוד המתיחות בגבול הצפון ממשיכה לעלות עם מתקפות חיזבאללה. בישראל עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות, על רקע האפשרות לקריסת הפסקות האש וחידוש הלחימה במספר חזיתות במקביל
המו"מ תקוע, המתיחות גוברת: איראן ולבנון על סף הסלמה
סגן נשיא ארה"ב, ואנס. צילום ויקיפדיה
עדכונים שוטפים בערוץ הגאולה בטלגרם

שבוע טוב.

כמה עדכונים חשובים:

1. בשורה טובה!
נכון לעכשיו, המו"מ בין איראן לארה"ב תקוע לחלוטין. אמנם, שר החוץ האיראני הגיע לפקיסטאן, אבל, ככל הנראה הרושם הוא השאיר שם היה גרוע במיוחד, כי מיד לאחר ביקורו, טראמפ הודיע שהוא מבטל לחלוטין את הטיסה של נציגיו לפקיסטאן.

סביר להניח ששר החוץ האיראני הציג עמדות קשות, בלתי מתפשרות, ולכן המו"מ כרגע בפני מבוי סתום - ברוך ה'!

נזכיר, שהפסקת האש הוארכה לכאורה עד מחר בערב, אבל, אין שום מחויבות רשמית של ארה"ב לכך, ולכן, טראמפ יכול לחדש את הלחימה בכל מועד שירצה (גם לפני מחר בערב, או אחרי יום ראשון - בכל יום שירצה).

כעת כבר פרוסות באזור 3 נושאות מטוסים, ביחד עם 9 ספינות טילים שמלוות אותן, וגם כמה צוללות גרעיניות.
כמו כן, הגיעו בימים האחרונים עוד מטוסי 18 -F, מטוסי 10-A, ויש עוד כוחות מארינס בדרך.

נדגיש: המצור הימי של ארה"ב על איראן עדיין נמשך בכל העוצמה, וזה אומר שהכלכלה האיראנית הולכת ומידרדרת מיום ליום, ואם איראן לא תתקפל מול ארה"ב, אזי היא צפויה להמשיך ולהידרדר, ונקווה שבעזרת ה' ארה"ב גם תשוב להפציץ את איראן במלוא העוצמה.

2. לבנון - חיזבאללה (בשליחות איראן) - המשיך במשך השבת לשגר רקטות, כטב"מים, וגם רחפני נפץ - רק בנסי נסים לא היו נפגעים. צה"ל חיסל בלבנון 15 מחבלים בסוף השבוע.

מה זה אומר?

זה אומר שגם הפסקת האש בלבנון, היא, להבנתי, על סף קריסה.

ולכן, הסך הכל הכללי הוא, שאם איראן לא תתגמש בשעות הקרובות, או לכל היותר מחר, אזי צפויה הפסקת האש בינה לבין ארה"ב - לקרוס.

ואז, צה"ל יהיה משוחרר לפעול בעוצמה רבה גם בלבנון.

3. נזכיר שוב - דעתו הקדושה של הרבי שליט"א מלך המשיח - חייבים לסיים את המשימה!!!
גם לפעול בעוצמה נגד המשטר האיראני ולהקריס אותו.
ובוודאי שכך גם בחזית לבנון - אסור בשום פנים ואופן להשאיר את החיילים חשופים מול חיזבאללה!!!
צריך לאפשר להם להילחם בעוצמה, לחסל את האיומים, ולהכריע את האויב.

נתפלל ונבטח בה' יתברך כך אכן יהיה.

ובמבט גאולתי:
הרבי שליט"א מלך המשיח מלמד אותנו שהמלחמות במפרץ הפרסי הן מסימני הגאולה, ולכן בוודאי שאין מה לחשוש מחידוש הלחימה מול איראן, ואדרבא, זה גופא מסימני הגאולה, וזה גם הכרחי לבטחוננו - להפיל סופית את משטר הרשע של "מלך פרס", וכפי שאמרו חז"ל: "עתידה פרס שתיפול בידי רומי", וכפי שמובא בתוספות - שזה יהיה לקראת הגאולה.

ונזכיר - יום ששי הקרוב הוא י"ד אייר - "פסח שני" - ונתפלל ביחד שבעזהי"ת הגאולה תבוא תיכף ומיד ממש, ונזכה להקריב את קורבן הפסח.

שבוע טוב, בשורות טובות!

טראמפ מאריך שוב את הפסקת האש מול איראן

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...