• ב"ה ימות המשיח!
  • כ"ח כסלו התשפ"ו (18.12.2025) פרשת מקץ

חודשיים לפני הירצחו: זעקתו של השליח הי"ד

מכתב מצמרר ששלח שליח חב״ד לראש ממשלת אוסטרליה, שבועות ספורים לפני שנרצח בפיגוע ירי בסידני, חושף אזהרה נוקבת מפני גל האנטישמיות – וזעקה יהודית של אמת, אמונה ועמידה נחושה לצד עם ישראל וארצו
חודשיים לפני הירצחו: זעקתו של השליח הי"ד
הרב שלאנגר (שני מימין) בביקור עם שלוחים בארץ הקודש. צילום: א. נחום
הישארו מעודכנים בסטטוסים של אתר הגאולה

חודשיים בלבד לפני שנרצח בפיגוע ירי אכזרי בסידני, שלח הרב אלי שלאנגר הי"ד, שליח הרבי שליט"א מלך המשיח בבונדיי ביץ' שבאוסטרליה, מכתב חריג ונוקב לראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבניז. במכתב התריע הרב מפני התגברות מסוכנת של שנאה כלפי יהודים, על רקע מלחמת "חרבות ברזל" והקולות הביקורתיים נגד ישראל.

בדיעבד, מתברר כי הכתובת הייתה על הקיר. גל האנטישמיות והאלימות כלפי יהודים באוסטרליה הלך והחריף בתקופה האחרונה, בעיקר באזורים שבהם פועלות קבוצות מוסלמיות קיצוניות. הרשויות המקומיות ומשרד החוץ הישראלי היו מודעים לכך – אך גם השליח, שראה מקרוב את הסכנה המתקרבת, לא שתק.

במכתב, שנשלח בתאריך כ"ב אלול (22 בספטמבר), כתב הרב שלאנגר לראש הממשלה האוסטרלי בלשון אישית ונרגשת:

"ראש הממשלה היקר אנתוני אלבניז, בתור רב בסידני, אני מתחנן בפניך שלא לבגוד בעם היהודי – ושלא לבגוד באלוקים בעצמו."

הרב הדגיש את זכותו הנצחית של עם ישראל על ארץ ישראל, על פי הבטחת הבורא לאבות האומה:

"ארץ זו ניתנה על ידי האל לאברהם, אחר כך ליצחק, ואחר כך ליעקב, כדי שתהיה המולדת הנצחית של העם היהודי. לאורך ההיסטוריה, יהודים נקרעו מארצם שוב ושוב על ידי מנהיגים שזכורים כיום בבוז בדפי ההיסטוריה."

בדברים חדים וברורים, קרא השליח לראש הממשלה לבחור בצד האמת והצדק:

"היום יש לך הזדמנות לעמוד לצד האמת. אם תעשה זאת – לא רק שתכבד את העם היהודי ואת מורשתו, אלא גם תתיישר עם דבר הא-ל."

המכתב נחתם בנימה חמה ואנושית, המאפיינת את דרכם של שלוחי הרבי שליט"א מלך המשיח:

"אם תבחר בדרך זו, תתקבל בברכה בזרועות פתוחות, ואפילו בארוחת שבת חמה. אני מברך אותך מראש על האומץ לעשות את הדבר הנכון."

הרב אלי שלאנגר הי"ד נרצח בפיגוע ירי מזעזע, בעת שעסק בשליחותו הקדושה למען יהודי המקום. דמותו, דבריו וזעקתו ממשיכים להדהד – קריאה ברורה לעמידה יהודית גאה, לאמונה ללא פשרות, ולהכנה לגאולה האמיתית והשלימה, כפי שמורה ומכוון הרבי שליט"א מלך המשיח.

והקיצו ורננו שוכני עפר והוא בתוכם, בהתגלות הרבי שליט"א מלך המשיח תיכף ומיד ממש.

חוסל בכיר חמאס מאדריכלי טבח שמחת תורה

תגובות

הוספת תגובה חדשה

בתהליך...